Dünya Şampiyonasına Ramak Kala

“2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası”

Bu cümleyi son 3 yıldır yazılarımda o kadar çok kullandım ki artık bu büyük güne yaklaştığımızı görünce farklı hissediyorum.

Dünya Şampiyonası’na aday olduğumuz zaman ve Sakarya’nın şampiyonayı almaya hak kazanması… O dönem ülkedeki, şehirdeki durum hepsini anlatmaya çalışmıştım.

2016’dan bu yana şehrimizde birçok önemli bisiklet etkinliği düzenlendi. Yol, mtb yarışları, halk turları, tematik turlar. Hemen hepsinde yüzlerce arkadaşımızla birlikte pedal çevirdik, görev aldık, organize ettik.

Bu süreçte şehrimizde bisiklet adına, olmaz, yapılmaz diye durmadan motivasyonu kıranlara rağmen yılmadan talep ettik, önerdik. Sakarya, uçtan uca bisiklet yollarına kavuşmaya devam ederken Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, SAKBİS, yeni bisiklet park üniteleri, yol tabelası çalışmaları, bisiklet yollarının standartlaştırılması, bisikletli farkındalık çalışmaları, kamusal kampanyaları ve daha nicesi ile yaklaşık 5 yıldır yoğun emek verilen birçok konu var.

Hepsi bisiklet dostu bir şehre kavuşmak hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyenlerin çabası… İşte 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası da böyle bir hayalin gerçekleşeceği büyük bir organizasyon. 2018 ve 2019 yıllarında Dünya Şampiyonası’nın test yarışları düzenlenmişti. Şampiyonaya ramak kalmışken şu an ne durumdayız;

Sakarya’nın her noktasında tanıtım çalışmaları devam ederken yarışın düzenleneceği parkurda da her detay tek tek inceleniyor. Kusursuz bir yarış için herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde hummalı çalışmalar devam ediyor.

Bu arada rota genel temasıyla 2018 ve 2019’daki test yarışlarında yapılan rota ile benziyor. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde başlayıp bitecek maraton şampiyonası, Serdivan tepe, köy ve mahallelerini kapsayan bir rotada gerçekleşecek.

Çünkü aynı zamanda dünyanın birçok ülkesinden yüzlerce sporcu şehrimizde pedal çevirirken, hepsinin canlı yayında onlarca ülkede milyonlarca kişinin izleyecek olması  şehrimiz için bulunmaz bir tanıtım imkanı sağlayacak.

Sakarya Granfondo

Dünya Şampiyonasına bir de yol bisikleti heyecanı dahil olacak. 2018’de gündemimize giren Sakarya Granfondo, bu yıl düzenleniyor. Ülkemizin ve şehrimizin amatör bisiklet sporcularının yarışacağı Granfondo, şampiyonaya ayrı bir heyecan katacak. Sakarya Granfondo 24 Ekim’de Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden başlangıç yapacak.

Sakarya için böylesine önemli günlerde, yıllardır yapmaya çalıştığım çağrıyı bir kez daha yenilemek istiyorum. Bu hafta sonu Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde buluşmak üzere!

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir