Mavi ve Yeşilin Şehri Sakarya’da Kamp Yapılacak 10 Harika Yer

Kıymetli ülkemizin birçok şehrine gitmiş görmüş olanların çoğunun ortak kanısı, Sakarya’nın doğal güzelliklerinin bulunmaz olduğudur.

Sakarya Nehri ve birçok deresiyle beslendiği verimli toprakları, Karadeniz’e kıyısı olan sahil şeritleri, dünyanın sayılı, kıymetli su kaynaklarından Sapanca Gölü ve daha bir çok göl ve göletleri, zengin bitki örtüsü ile Sakarya, kamp yapmak isteyenler için ziyadesiyle keyif veren doğal alanlara sahip.

Bisikletli ya da bisikletsiz, çadırını, tulumunu alıp yükseklerde kamp atmak, deniz kenarında kuma uzanıp yıldızları izlemek de mümkün…

1- Sapanca Kırkpınar

Şehirden çok uzaklaşmadan keyifli bir kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktası Sapanca Kırkpınar, Sapanca Gölü’nün keyfini sürmek isteyen kampçıları ağırlamaya devam ediyor. Bölgede ücretli kamp yapabileceğiniz bir iki mekan olmasının yanında Kırkpınar Havaalanı, kolay, hızlı ve keyifli bir kamp alanı isteyenler için zirvedeki yerini koruyor.

2- Maden Deresi

Osmanlı zamanında yabancı devletlerin kurup işlettiği bir maden ocağıyken şimdi turistik bir tesis olan Maden Deresi, kampçılar için ideal bir alan. Bölgedeki tesislerde kalınabileceği gibi farklı kamp alanlarıyla da doğayla iç içe bir zaman geçirebilir, maden deresinin keyfini sürebilirsiniz.

Foto: Sakarya Bisiklet Sevenler, 2015 Maden Deresi Kamplı Bisiklet Turu

3- Sülüklügöl

Yavaşça yükseklere çıkmaya başlıyoruz!

İlk yüksek noktamız, muazzam havası, yeşili ve gölüyle Sülüklügöl. Yaz aylarında kampa daha uygun olan göl çevresinde çadır kuracağınız birçok yer bulunuyor. Yakınlarda her hangi bir yerleşim olmadığı için ihtiyaçlarınızı alıp bölgeye ulaşmanızda fayda var.

Foto: 13 Ağustos 2017 Sülüklügöl Kamplı Bisiklet Turum

4- Davlumbaz Yaylası

Haydi yaylalara!

Sülüklügöl’ü yukarıdan izleyip mis gibi yayla havası almak isterseniz biraz daha tırmanmanız gerekiyor. İki farklı rotadan gidilebilen Davlumbaz Yaylası, kampçılar için görsel doyuma ulaştıran muazzam bir kamp yeri.

5- Soğucak Yaylası

Bak sizi hep göl manzaralarına götürüyorum…

Bu defa manzaramız bir uçtan diğer uca Sapanca Gölü! Soğucak Yaylası’na çıkarken ruhunuzu doyuracak göl manzaraları yerini kocaman ağaçlarla çevrili yaylaya bırakacak. Sapanca’ ya yakın olmasından dolayı misafiri de fazla olan yaylaya, yeterli tecrübeniz yoksa bizim gibi kışın orta yerinde bisikletle gitmeyin.

Foto: 9 Aralık 2017 Zeynep Gülay, Serkan Baş, Mert Atalay – Soğucak Yaylası Bisiklet Turu

6- Karagöl Yaylası

Büyük çam, kayın, köknar ve meşe ağaçlarının bezendiği  Karagöl Yaylası, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçıların akın ettiği eşsiz güzelliğe sahip…

Karagöl Yaylası, bitmek bilmeyen kıvrım kıvrım menderesleriyle sizi büyüleyecek!

7- İl Ormanı Tabiat Parkı

Yükseklerden biraz daha aşağılara inme vakti.

Aileniz ve arkadaşlarınız ile keyifli bir hafta sonu geçirmek, güvenli, ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz İl Ormanı, bu ihtiyaçlarınızı karşılayacak nitelikte. İşletmenin kamp ücreti aldığını da belirtelim.

8- Poyrazlar Gölü

Sakaryalılar için haftasonu ailece piknik yapmak, bir mangal yakıp eğlenmek için başta gelen mekanlardan olan Poyrazlar Gölü, çadırınıza da nefis bir ortam sağlıyor. Özel işletme tarafından işletilen göl çevresinde tuvalet, yemek, içecek mekanlarıyla da daha rahat bir kamp yapma imkanı bulunuyor.

Foto: 21 Mayıs 2017 Hakan Alboğa, Murat Güçlü , Mert Atalay Poyrazlar Kampı

9- Gölkent – Akgöl

Sakarya’nın kuzeyinde el değmemiş güzelliğiyle öne çıkan Akgöl, turistik anlamda balığıyla bilinse bile kampçılar için de uygun alanlarına sahip. Şehre 35 kilometre uzaklıktaki Akgöl’e yakın Gölkent Mahallesinden ihtiyaçlarınızı da giderebilirsiniz.

 

Foto: 21 Ocak 2018 Hakan Alboğa, Murat Güçlü , Mert Atalay – Kuzey köyleri bisiklet turu, Gölkent – Akgöl

10- Karasu – Kocaali Sahilleri

“Ağaçlar, göller, yüksekler çok güzel ama ben ayaklarımı kuma gömmek, şöyle denizde kulaç atmak, yüzmek istiyorum” diyorsanız sizi son maddemize alalım; Karasu, Kocaali sahilleri…

Karadeniz’in ılık rüzgarı, sabah çarşaf denizi, bol kumlu sahillerine örnek Karasu ve Kocaali sahillerine ulaşmak için Adapazarı’ndan 60 km yol gitmeniz yeterli. Mavi bayraklı plajlarıyla son dönemde daha da güzelleşen sahillerde kamp yapıp denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Mert Atalay – Temmuz 2018

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

2 Yorum

  1. Poyrazlar gölü özellikle sabah saatlerinde görsel bir şölen sunuyor. Buradan erkenden ayrılmak zorunda kaldığım için ancak bu kadar görebilmiştim ama kamp kurmak için masa, su, wc gibi birçok avantaja sahip.

  2. Bilgiler için çok tesekkurler
    Biz de Suluklugol’de kamp yaptik gectigimiz yaz. Oldukca da sevdik ancak gercekten kalabalikti, cadirimizi kuracak bir yer bulmak için epey ugrastik. Davlumbaz yaylasi cok guzel gorunuyor simdi aklimizda orasi var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir