TUR 2020 Şehir Merkezinden Geçmeli

Bu yıl 56’ncısı düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu (TUR) köklerine geri dönerek bir kez daha Marmara’yı dolaşacak.

tour of turkey ile ilgili görsel sonucu

2019 yılı rotasında son etap başlangıcı yapılan Sakarya, bisikletin şehri olarak uzun yıllar sonra hak ettiği bir etaba kavuşmuştu.

tour of turkey ile ilgili görsel sonucu
Tour Of Turkey 2019 Rotası

Bu yıl 12- 19 Nisan 2020 tarihlerinde düzenlenecek TUR’un ilk etabı olan İstanbul’dan başladıktan sonra etap sonunda Sakarya – Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde finiş yapacak. İkinci etap ise yine şehrimizden başlayarak İznik’te noktalanacak.

Son yıllarda eski günlerinde olduğu gibi önemli bisiklet yarışlarını düzenlenmeye başlanan şehrimiz için çok önemli etaplar olacağı kesin. Nihayetinde bu yıl 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacağız.

Bu noktada önemli olan bir husus var. Şehrin doğal, kültürel, mimari yapısını anlatabilmek için bu tip organizasyonlar büyük bir fırsat sunuyor. Bisiklet adına yapılan hatta şehirde yapılan tüm çalışmaları dünyanın izlediği bir yarışta gösterebiliriz. Yurt dışında yapılan büyük yarışların hemen hepsi, şehirlerin etrafından dolaşmak yerine direkt şehrin göbeğinden geçiyor. Geçmişte şehrimizde başlayan yarışların Atatürk Bulvarı üzerinden İzmit yoluna bağlandığını, şehrin büyük bir coşku içerisinde yolları, caddeleri kapattıklarını büyüklerimiz anlatıyorlar.



2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu etaplarında görevliydim. Özellikle Konya ve Manisa’daki etapların şehir merkezinde yapılması, tüm şehri bu organizasyona dahil etmişti. Sürekli sporcuları takip eden helikopter çekimleriyle herkes şehri izleyebilmişti. Bu yıl son etapta İstanbul’dan başlayıp şehrimizde bitecek yarış, eski günlerindeki gibi şehir merkezinden geçmeli. Hali hazırda sürekli otobanlarda yarış koşulduğu için eleştirilen bu rota için de karşılıklı bir kazanım olabilir.

İlgili resim

Sakarya etabı için ise şehrimize Sakarya Park’tan giriş yapacak pedallar, TOPÇA Kavşağından şehir merkezine bağlanarak yeni stadyum üzerinden, Yeni Cami,  Atatürk Bulvarı, Çark Caddesi rotasında ilerlemeleri değerlendirilebilir. Yıl içinde sürekli ekranlarda olacak yarışta Sakarya sürekli göz önünde kalabilir. Bugüne değin yapılan tüm çalışmalar böylesine kıymetli bir spor organizasyonu ile dünyaya anlatılabilir.

Yeterli tanıtım yapıldıktan sonra binlerce Sakaryalı, ellerinde Türk bayrakları ile dünyanın en iyi sporcularını şehrimizde karşılayabilirler.  Şehir bir baştan diğer başa heyecana ortak olabilir. TUR’un şehrin içinden geçmesi bisikletin şehri Sakarya’ya da ziyadesiyle yakışır diye düşünüyorum…

tour of turkey sakarya ile ilgili görsel sonucu

24 Ocak 2020 – Sakarya Yenihaber Gazetesi
https://www.sakaryayenihaber.com/tur-2020-sehir-merkezinden-gecmeli-makale,13729.html

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir