Gölkent Turizm Çalıştayı

Geçen hafta 26 – 28 Eylül tarihleri arasında Kastamonu’daydım. Kastamonu Üniversitesi ve Pınarbaşı Belediyesi’nin davetiyle Doğa Turizmi Arama Konferansı ve Pınarbaşı Turizm Çalıştayı’na Bisikletliler Derneği Genel Merkezi adına katıldım.

Daha önce benzer çalışmalarda birçok ilde projeleri somut hale getiren sivil toplum örgütlerinde bulunmuş, arkadaşlarımızla kıymetli girişimleri gerçekleştirmiştik.

Bisikletliler Derneği olarak 2008’den bugüne 50’ye yakın ilde Şube ve Temsilciğimizden, yurt içi ve yurt dışı konferans ve çalışmalarımızdan, düzenlediğimiz yüzlerce etkinlik ve turizm çalışmalarından edindiğimiz tecrübe ve hareketle Pınarbaşı için biz bisiklet turizmi açılarını değerlendirerek sunduk.

Ülkemizde alanında uzman saygıdeğer hocalarımız ile üç gün boyunca Kastamonu’yu inceledik, ülkemizdeki doğa turizminin bakış açılarını ve Pınarbaşı için geleceği şekillendirecek verileri toparladık ve rapor hazırladık. Rapor kamuya yayınlandığında paylaşmak isterim.

Yorucu fakat oldukça verimli bir çalıştay oldu. Yeni birçok detay öğrendim. Yeni açılar kazanmaya çalıştım.  Umarım çalıştay çıktıları hem doğa turizmi hem de Pınarbaşı için güzel gelişmelere vesile olur. Misafirperverlikleri ve yakın ilgilerinden dolayı Pınarbaşı Belediye Başkanı Sayın Şenol Yaşar’a ve Kastamonu Üniversitesi’ndeki hocalarımıza teşekkürlerimi sunarım.

Gölkent Turizm Çalıştayı

Kurucularından olduğumuz memleketimizi birçok koldan gözetip kollamaya, Gölkent için fikren ve bedenen üretmeye devam ediyoruz. Tabii bunları aldığımız görgü sebebiyle bugüne değin laf diye söylemedik.

Daha düne kadar Gölkent’in yolunu bilmeyenler, elbette burada yapılan birçok projeye de hakim değil.

Konu turizm ve Akgöl olduğu için buna değinmek isterim. Çalıştay bilgisini de bu sebeple paylaştım. Gölkent belde olarak kurulduğu ilk günden beri Akgöl’ün birçok projesi var. Kimi gerçekleşti kimi yapılamadı. Her yönetim döneminde çeşitli çalışmalar ile göl turizme kazandırılmaya çalışıldı. Emek veren herkesten Allah razı olsun. İncelemek isteyen yapılanları ve projeleri bulabilir. Son olarak dönemine göre başarılı çalışmalardan biri olan, bugün Sapanca çevresindeki ilçelere bile yeni yeni yapılan Göl Parkı ile Belde halkı Göl ile buluşmuştu. O dönemler park sürekli etkin ve kalabalıktı. Göl çevresinde çeşitli ticari girişimler hali hazırda bulunuyor. Aile dostumuz burada kıymetli bir girişim ile Göl54 Aile Restaurantını hizmete açtı.

Geçmişten bugüne Gölkent’teki konutların tamamının atıklarının gölden alındığı altyapı çalışmasıyla, parklar, yol çalışmaları, temizleme, ıslah, drenaj, çevre kanal çalışmaları gibi  birçok koldan kamu kurum ve kuruluşlarının yaptıkları ile Akgöl, bugüne kadar bu naif görünümüne ulaştırılabildi. Yapılanları anlatsak bu köşeye sığmaz ama tabii ki kıymetli Akgöl için yapılabilecek yüzlerce proje var. Fakat şöyle yapılabilir bu olabilir değil, sağlam temellerin üzerine kurulmuş, yarım kalmayacak projelere.

Şimdi yukarıda bahsettiğim  turizm çalıştayının Gölkent için yapılması adına çalıştayda birlikte olduğumuz ülkede alanının üstadı  Profesörler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri ile istişare edeceğim.

Aynı çalıştayın Gölkent’te yapılması sonrası bilimsel, ayakları yere basan verilerin çıktısının, Gölkent’i yeni bir boyuta taşıyacağına inanıyorum.

Gölkent, her yönetimin katkısıyla büyüyen, bir fabrika kazandırılan, son 20 yılda birçok yeni tüccarın büyümesiyle ticaret hayatı genişleyen, farklı ticari, tarım ve hayvancılık alanları bulunan, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda diğer beldelerde göre önemli aşamaları kaydetmiş bir beldeydi.

Ülkedeki genel durum gibi köyden kente göçün sonucunda Gölkent, Sakarya’da diğer kapatılan beldeler ile aynı durumu paylaşmıştı.

Geçmişi unutmayıp geleceği de planlayarak, şimdi mevcut yönetim ve Gölkentliler ile Gölkent için yeni bir yol çizmek, hepimizin elinde…

04.10.2019 – Sakarya Yenihaber Gazetesi

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir