Şehrin Yeni Mobilyaları

Biz, 20 yıl önce yıkılmış bir şehirle birlikte büyüdük. O gece odada sıkışınca babamın kapıya omuz atışını, evin içinde duvardan duvara savrulurken babamın abimle beni tutarak hiç durmadan kelime- i şahadet getirin oğlum deyişini, o evden çıkışımızı, çığlıkları, sokakları ve insanları bir an bile unutmadım.

Yıkılmış binaların, çatlamış, yok olmuş caddelerin arasından kurtulup bizi almaya gelen rahmetli Murat amcamın telaşı gözümün önünde. Biz çocukluğumuzu sessiz ve karanlık sokaklarda bıraktık. Gündüzünde birlikte oynadığımız çocukluk arkadaşlarımızın hayatlarının son oyunları olduğunu bilemiyorduk. O gece 45 saniyede koca adamlara dönüştük.

Acılar, yıkılmış hayatlar, bitişler, yeni başlangıçlar… O günlerden bu günlere seneler geçti. Öykünecek, kitaplar yazılabilecek hayat hikayeleri sınırsız…

Yıllar içinde toz, çamur ve hafriyat kamyonlarının cirit attığı bu şehirle birlikte büyüdük. Çadırlarda eğitim aldık. O günden bugüne çok şey değişti. Şehrin kimliğine yönelik çok farklı yatırımlar yapıldı. Olumlu, olumsuz birçok açıdan eleştirilebilecek noktaları olabilir.

Eh, yıllar içinde böylesine harap bir yeri alıp yaşanabilir bir şehre dönüştürmek, geleceğimiz için çok ciddi bir mesele. Binalar, caddeler, sokaklar, iş hanları, okullar, kurumlar… Baştan başa yeni bir şehir kurmak.

Yıkılmış şehrin yıllarca bitap halini görünce, bugün yapılan her yeni ve güzel şey büyük bir heyecan veriyor. Bu kapsamda, yaşamımızın odağında bulunan bisikletle ilgili yapılanlar mutlu ediyor.

Bisiklet Ölçüm Cihazları
Sakarya’da kaç kişi bisiklet sürüyor? Sakarya’nın bisiklet şehri olduğu aşikar. Fakat bu ölçümleniyor mu, kaç kişi, günde ne kadar bisiklet kullanıyor. Birçok Avrupa kenti bunları çok uzun yıllardır ölçüyor. Artık şehrimizde de bisiklet ölçüm cihazları var.Şehrin 5 farklı noktasına bisiklet sayaçlarının montajları yapıldı. 5 noktayla ilgili Derneğimizin görüşü de bildirildi ve montajları da bu noktalara uygun olabilecek alanlara yapıldı.

Görüntünün olası içeriği: ağaç ve açık hava
Bisiklet Ölçüm Cihazı

Bisiklet Sayacı bulunan 5 nokta: Adapazarı Atatürk Parkı – Şemsiyeli Bahçe yanı, Çevreyolu Caddesi, Tunatan Kavşağı, Kentpark, Evliya Çelebi Caddesi Belediye Önü

Bisikletli sayısını, neden, nasıl ve ne zaman geçtiklerinin bilgisine sahip olunursa buna göre planlama, program yapılabilmektedir. İşte bisiklet ölçüm cihazları da bu kapsamda uygulamaya alındı.

Avrupa’nın birçok şehrinde uzun yıllardır yapılan ölçümlenme ile bisikletli yatırımlar, bisiklet kültürü ve kullanıcılar ile ilgili bilgi edinilebilecek. Bisiklet sayaçları sayesinde şehirde ana başlıklarıyla;
Günlük ve toplam bisiklet kullanımı istatistiği elde edilebilecek. Hangi saatler arasında en çok kullanım olduğuna yönelik bilgi toplanacak. Genel popülasyonun mevsimsel bisiklet kullanım oranlarına gerçek rakamlara ulaşılacak. Bisiklet kullanımı artış oranı takip edilebilecek. Bisiklet yatırımları için gerçek bilgiler ile argüman üretilebilecek. Ve daha nice bilgi.
SAKBİS’lerden sonra gerçekten kıymetli bir uygulama oldu.

Bisiklet Park Üniteleri
Uzun zamandır dile getirdiğimiz şehirdeki bisiklet park üniteleri sorunu nihayet çözüme kavuştu. Mevcut park ünitelerinde yan yana bisiklet park etmek çok zor olduğu gibi bisikletin güvenliğini sağlayacak bağlantı noktaları çok zayıf kalıyordu. Maşa ve tekerleklere de ciddi zarar veriyordu. Yeni bisiklet park üniteleri şehre çok yakıştı. Kullanım ve güvenlik açısından büyük katma değer oluşturdu.

Yeni Bisiklet Park Üniteleri

Bisiklet Yolu Düzenlemeleri ve Yeni Bisiklet Yolları
Adapazarı Çevreyolu’nda uzun yıllardır bulunan bisiklet yolları, bayram öncesinde duba seperatörlerle ana caddeden ayrıldı ve maviye boyandı. Bu haliyle gerçekten daha güvenli bir yolculuk yapmak mümkün oldu. Çalışmalar sırasında çalışan ekiplerin yanına uğradım ve teşekkür ettim. Bir teşekkürü de orada çalışan ekiplere çay, kahve, su ikramlarında bulunan esnaf hak ediyor. Helal olsun.

Bu yıl itibariyle şehrin yeni mobilyaları, SAKBİS, Bisiklet Ölçüm Cihazları, Yeni Bisiklet Park Üniteleri ve bisiklet yolu düzenlemeleri Sakarya’ya çok yakıştı. Bisikletin şehri için geç kalınmış işler olsalar da bugün artık var olmaları bile çok önemli.

Adapazarı Çevreyolu Bisiklet Yolu Düzenlemeleri

İşte… Yazıya 20 yıl önce yıkılmış bir şehirden bahsederek başladım. Bugün eksiği fazlasıyla, şehri herkes görüyor. Biz hala buradayız. Yıkılmış ve ayağa kalkmak için çok çile çekmiş bir şehri yaşanabilir kılan her detay, o günleri görmüş biz genç nesli o yüzden heyecanlandırıyor…

Haftanın Sözü:
Adapazarı’nı Seviyorum, Adapazarı’nı Terk Etmiyorum.”

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir