Atamızın Yolundayız Bisiklet Yolculuğu 2019

Ülkemiz kurulurken at sırtında yurdun dört köşesinden cephelere koşan ceddimizin izinde, Atamızın Yolundayız Bisiklet Yolculuğu…

Bisikletliler Derneği olarak 2008 yılından bu yana düzenlediğimiz yolculuğun bu yıl 12’ncisinde pedallarımızı çevireceğiz.

İstanbul’dan Ankara’ya dört gün sürecek yolculuk programı şu şekilde, birinci gün İstanbul – Sakarya, ikinci gün Sakarya – Bolu, üçüncü gün Bolu – Kızılcahamam, dördüncü gün Kızılcahamam – Ankara Anıtkabir…Bu yıl birinci gün Sakarya’daki konaklamamız için yirmi demir atlıyı Adapazarı Belediyesi misafir ediyor. Şimdiden teşekkür ederiz.

Dile kolay 12 yıldır bu yolculuğun planlanması, konaklama, güvenlik, teknik ve diğer tüm noktalara hakim şekilde 500 kilometreye yakın sürüyoruz.Sadece İstanbul çıkışlı bu yıl 30 kişilik bir ekip söz konusu. Haricinde 2 şube ve 50 temsilciliklerimizden de onlarca bisikletli, yurdun dört bir yanından pedalları çeviriyor. Hepsiyle 10 Kasım sabahı Ankara’da buluşuyoruz ve yüzlerce bisikletli ile Anıtkabir’e pedallıyoruz. Anıtkabir’de Türk Bayrağı ve karanfillerimizi sunuyor, duamızı edip bu kıymetli yolculuğu tamamlıyoruz.

Her gün yüz kilometre civarı yapılan sürüşlerde binlerce metre tırmanış içeren geçitler var. İkinci gün Bolu dağını tırmandığımız, Akyarma, Kargasekmez gibi geçitlerde yüzlerce metre tırmanışı ve inişi uyum içinde tamamlıyoruz. Bu maneviyat dolu yolculukta hissedilenlerin hepsini buraya yansıtabilmem mümkün değil…

2017 yılında Akyarma Geçidi’ni tırmanırken Murat ağabey elini omzuma atmış, ortak tempoda tırmanıyorduk. Bir yandan telefon trafiğiyle konaklamayı çözmeye çalışıyor. Eh, bu kadar insanın yolda olmasından ziyade bir de konaklaması başka bir mesele. Ve daha bir sürü detay. Öyle geniş bütçeler de yok. Her şeyi kıtı kıtına yettirmeye çalışıyoruz. Dedim ki 100 yıl önce bin bir yoklukla, memleket işgal halindeyken bu dağları yolları at sırtında aşan ceddimiz gibiyiz, farkımız biz demir atlıyız demiştim. Biraz tempoyu düşürdü, döndü baktı. Demir atlarımızla Mert, demir atlarımız… dedi sadece. Ömrü bisiklet üzerinde geçmiş, bu uğurda hakkı ödenmeyecek büyüğümüz o günleri hayal etmişti.

Haftaya büyük ihtimal yazı yazamayacağım. 7 Kasım Perşembe günü demir atlarımızla başlayacak yolculuk boyunca hem Bisikletliler Derneği hem de kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşımlarla yolculuğu aktarmaya çalışacağım.

Bize ülkemizi ve hürriyetimizi emanet eden Mustafa Kemal Atatürk için yurdun dört bir yanından gelen dostlarımızla, dört gün boyunca nice dağları, geçitleri aşacağız.

Her kilometresi ayrı bir gurur olan yolculuk sonunda Anıtkabir’e ulaşıp elleri semaya açınca ise ne yorgunluk ne yağmur ne dağlar ne yollar hiçbir şeyi düşünmüyor insan.

Bize yorulmuyor musunuz diye soruyorlar.Yorulmuyoruz çünkü “hiç dinlenmemek için yola çıkanlar asla yorulmazlar.”

1 Kasım 2019 Yenihaber Gazetesi

https://www.sakaryayenihaber.com/m/atamizin-yolundayiz-bisiklet-yolculugu-2019-makale,13354.html

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir