Aydınlıktaki Sait Faik ve Ulusal Hikaye Yarışması

“…gece karanlığı çökünce bu park, şehrin havaya yansıyan sarı ışıklarıyla azcık aydınlanıyor sadece. Onu da gören yok. Sanıyorum, gündüz de bu parka giden tüm yollar kapanıyor. Koca Park, sırra kadem basıyor, yerin altına giriyor, ulaşılmaz, görünmez oluyor. Yoksa Sait Faik gibi büyük bir yazarın hatırası için yapılan bu kıymetli alanı uzun yıllardır görürdük, düzenlerdik, şehir olarak hakkını verirdik diye düşünüyorum…

Karanlıktaki Sait Faik’in berbat edilmiş heykeli, uzun yıllardır terk edilmiş bu mezbelelikteki dipsiz karanlığa öylece bakıp duruyor. O’nun için sorun olduğunu sanmıyorum çünkü o kuşları ve ağaçları çok gördü. Haklıydı, biz göremedik”

Demiş ve Son Kuşlar kitabından kıymetli bir paragraf ile bitirmiştim yazımı. Yukarıdaki cümlelerim 22 Kasım 2019’da Sait Faik adına yapılan parkın mezbeleliğini anlatmaya çalıştığım “Karanlıktaki Sait Faik” yazıma ait.

Üzerinden bir yıldan fazla geçmiş. Parkın durumu aynı. Yıllardır olduğu gibi. Çevresindeki dikenlikler toparlanmış sadece. Parkın durumu aynı olsa da değişen güzel bir durum ise nihayet şehrimizde Sait Faik için bir çalışma başlatılması; 1. Ulusal Sait Faik Hikaye Yarışması.

Bu konudaki sitemlerimi bilen üç arkadaşım yarışma duyurusunun yayınlandığı gün sosyal medyadan mesaj gönderdi. Gerçekten çok mutlu oldum. Paylaşılıyor, açık hava dijital mecralarda duyuruluyor. 31 Mart 2021’e kadar yüzlerce yazar katılacağını umuyorum. Dilerim kıymetli öyküler Sait Faik’in hatırasıyla değerlenir. Hikaye yarışmamız da her yıl düzenli olarak devam eder.

Bir de şu park tekrar hayata döndürürsek, hatırası için yapılmış yerin de hakkını verirsek Sait Faik ve o’na verdiğimiz değer oradaki karanlıktan aydınlığa erişecek…

Mert Atalay

10.02.2021 t54.com.tr

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) www.velespitopya.org’a ait olup 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar.

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir