2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası Yaklaşırken…

Bisiklet şehri Sakarya, tarihinin en önemli organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacak.

Birçok yazımda da değindiğim üzere 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası Sakarya için büyük bir fırsat niteliği taşıyor.
Dünyanın en iyi sporcularının kıyasıya yarışacağı prestijli organizasyon, milyonlarca insan tarafından takip edilecek. Bu kapsamda şehrimizin her alanında tanıtımı sağlanabilecek.
2015’te başlayan süreç sonunda bu yıl şampiyonayı şehrimizde göreceğiz. O günden bu güne Sakarya’da bisikletli yaşam adına birçok fiziksel değişim de gerçekleşti. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi başta olmak üzere, bisiklet yolları, SAKBİS – bisiklet kiralama sistemi, yeni park üniteleri gibi uzun yıllardır yapılması gereken yatırımlar, Dağ Bisikleti Şampiyonası’nın rüzgarıyla bir bir gerçekleşiyor.
Tüm bunların yanında sosyal etkinliklerin aynı hızda ilerleyemediğini de gözlemleyebiliyoruz. Bu süreçte ilgili kurumların şehirdeki tüm bisikletlileri organize eden kamusal ilişkiler geliştirmesi, şehri konuya daha ait kılabilirdi. Rutin bisiklet turları, geniş katılımlı bisiklet eğitimleri, şehrin bisiklet dernekleri ile paneller, çalıştaylar, eğitimler düzenlenebilirdi. Hala çok geç kalınmış değil…
Organizasyona geri dönersek, 2018 ve 2019’daki test yarışlarında Sakarya, tam not alarak yarışları tamamladı. Bizde sahanın her adımında arkadaşlarımızla birlikte elimizi taşın altına koyduk, aynı zamanda heyecana ortak olduk. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sporcularla yaptığımız sohbetlerde öncelikle Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ni çok beğendiklerini ifade ediyorlar. Ardı sıra organizasyona da övgüleri oluyor. Bunları duymak gerçekten mutluluk veriyor.
Hepsinin kıymeti var çünkü bu dönemde dünya Covid 19 gölgesinde sistemleri ayakta tutmaya çalışırken bu tip büyük organizasyonlar ülkelerin ve şehirlerin geleceğe daha iyi ve güçlü devam etmelerini de sağlayabilir.
Burada bir parantez açmak istiyorum. Birçoğumuzun bildiği ve yapılan araştırmaların da gösterdiği gibi Sakarya’nın algısı hem ülke içinde hem de yurt dışında çok da iç açıcı değil. Tabiatı ve bulunduğu konum itibariyle harikulade bir konumda olmasına rağmen Sakarya algısı aynı güzellikleri maalesef kapsayamıyor. Bunu böylesine bir organizasyon ile tek bir hamlede değiştirmek mümkün olmasa da değişime katkı sunabileceği öngörülebilir. Bu sebeple gelen her yabancı misafirin tecrübeleri önemli.
24-25 Ekim 2020’de Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden başlayıp uzun bir rotayı kapsayacak yarış için hummalı çalışmalar da devam ediyor. Her detayıyla özenilen yarış için Sakaryalıların da katılımı önemli. Geçen yıl Vadi, hınca hınç dolmuştu. Katılım çok iyiydi.
Dünyanın canlı izleyeceği, Sakarya’nın her açıdan tanıtımı için büyük öneme sahip anlara, şehrin belirli noktalarına yerleştirilen geri sayım saatlerinden kaç günümüz kaldığını görüyorsunuz. Yıllardır verilen emeğin, ince ince işlenen tüm detayların ortaya çıkacağı büyük organizasyon için şimdiden tarihi not alın, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde buluşalım, heyecanı birlikte yaşayalım.

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir