Kötü Zamanlarda İyi Bir Haber: T54

Gençliğimiz dünyanın öyle bir dönemine denk geldi ki, şimdi evin önüne göktaşı düşse olağan karşılayacağız.


Bu kıymetli mecrada aslında “merhaba” başlığıyla bir yazı ile başlamayı düşünüyordum. Uzaktan selamları sevmeyen, karşılaştığı eşi, dostu, arkadaşıyla sarılan, sıkı sıkı tokalaşan biri olarak uzaktan bir merhabayı söylemek istemedim. Bu kötü günler bir dinsin, o zaman hep birlikte yeni bir dünyaya merhaba der, güzel günlere sıkıca sarılırız.

Ne diyordum, öyle bir dönemine denk geldik ki dünyanın, eskilerin aslında biraz da övündüğü çileli günler bunların yanında çerez kalıyor. Dijital devrim, sosyal patlamalar, darbe girişimi, terör, savaşlar, göçler, deprem, doğal afetler, nice acılar ve artık bu kadarı da olmaz dediğimiz onlarca konuya bizzat şahit olduk.

Dünyada olan bitenler karşısında Kamusal İlişkiler (PR) ve İletişim üzerine aldığım akademik eğitimlerde gördüğüm birçok teori, kavram ve tezi bizzat yaşayabiliyor, bunların yerine yenilerinin geldiğini direkt gözlemleyebiliyorum. Misal, gün geçtikçe kontrolden çıkan bir dünyada en mühim konu, doğru bilgi ve doğru habere ulaşmak oldu. Dünyadaki insanların doğru bilgi ve haber alma özgürlüğüne ket vuruldukça dijital mecralarında yığılmalar meydana geldi. Bunun da sonucunda dezenformasyon aldı başını yürüdü. Yerelde ise her geçen gün birbiri ardına kapanan gazeteleri görüyoruz…

İşte dünyanın dönüştüğü bu süreçte şehrimizde de dünyada olan bitenle ilgili yansımalarını açıkça gözlemleyebiliyoruz. Dijital habercilik ve geldiği noktada Sakarya’da hala ihtiyaç duyulan onlarca konu var.

Her şeyin gün geçtikçe fenalaştığı bu dönemde bilimin göstergeleri doğrultusunda umudumuzu diri tutmaya çalışıyoruz. Bu sebeple doğru, tarafsız ve cesur haber kaynaklarının artmasına hepimizin, her zaman ihtiyacı var. İşte tam da dünyanın kötü zamanlar yaşadığı günlerde T54, iyi bir haber kaynağı olarak karşımızda.

Ben de “Oku, Sür, Yaz” olarak özetlediğim gençlik felsefemin odağında; bisiklet, kent kültürü ve mesleğim ile ilgili gözlemlediklerimi istifadelerinize sunacağım. T54 ekibiyle birlikte yazmaktan dolayı mutlu ve heyecanlıyım. Güçlü kadrosu, tecrübesi ile burada hem yazanların hem okuyanların birbirine faydalı olacağına dair umudum büyük.

Bu zor günleri hep birlikte atlatacak daha güçlü bir şekilde yarınlarda buluşacağız.

T54, ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun!
https://t54.com.tr/makale/4102673/mert-atalay/kotu-zamanlarda-iyi-bir-haber-t54

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir