Eylül’de Şehrin Pedalları Durmayacak

Bisikletin şehri Sakarya, uzun yılların verdiği bisiklet tecrübesi ve birikimiyle, her geçen gün çeşitli organizasyonları bünyesine katmaya ve gerçekleştirmeye devam ediyor.

Hemen her fırsatta dile getirdiğimiz 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’nı bilmeyen neredeyse kalmadı. Bugün, 2020 için test yarışı niteliğindeki UCI Dağ Bisikleti Maraton Serisi Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden başlangıç yapacak.

Şehrimiz her hafta sonu bisiklet adına ulusal ve uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Bu ay bisikletle ilgili neler olacak takvime bir bakalım;

13 Eylül UCI MTB Cup World Maraton Serisi – 15 Eylül Sakarya MTB Cup

13 Eylül UCI MTB Cup World Maraton Serisi ile ilgili görsel sonucu

İlk olarak bu hafta sonu 13 -15 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek yarışlar için hummalı bir çalışma var. Onlarca ülkeden yüzlerce sporcu, Sakarya’da ter dökecek. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ndeki yarışlardan sonra ünlü sanatçıların konserlerinden, mehter takımı gösterisine, halk oyunlarından bmx şovlarına, çocuklara yönelik oyunlar, çocuk bisiklet yarışları ve daha birçok etkinlik ile bu hafta sonu Ayçiçeği Bisiklet Vadisi hem sportif hem sosyal manada dolu dolu geçecek.

19 Eylül Ahilik Haftası Bisiklet Turu

19 Eylül’de ise ticaretimizin kökeni Ahilik Kültürü’ne yönelik geleneksel hale gelen Ahilik Haftası Bisiklet Turu’nda şehrin protokolünün de bulunacağı bir bisiklet turu organizasyonu söz konusu. Kıymetli bir çalışma olacak.

22 Eylül Adapazarı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

22 Eylül Adapazarı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ile ilgili görsel sonucu

Bisikletli yaşam mücadelesinde kadının elinin değdiği ve sesinin yükseldiği, rengarenk bir etkinlik Süslü Kadınlar Bisiklet Turu da 22 Eylül Pazar Günü sat 16.00’da Sakarya Demokrasi Meydanı’ndan başlayacak. 3 yıldır renkli görüntüler ile şehre katma değer sağlayan tur ile kadınlar pedalları çevirecek. Tura katılmak isteyen beyler de şık giyimleriyle arka sıralarda pedallarını çevirebilirler.

22 Eylül Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü

Bisiklet TuruYine her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü BisikletTuru ile motorlu taşıtlardan arınmış, yaşanabilir, sağlıklı kentlerin varlığına dikkat çekmek için kalabalık bir grupla pedal çevireceğiz. Birçok gelişmiş şehirde o gün şehrin caddeleri tamamen yaya ve bisikletlilere ayrılıyor. Biz bisiklet turu düzenliyoruz, şimdilik.

29 Eylül Dünya Kalp Günü Bisiklet Turu

Dünya Kalp Günü Bisiklet Turu adapazarı ile ilgili görsel sonucu

Yine uzun yıllardır onlarca şehirle birlikte eş zamanlı düzenlediğimiz, geleneksel hale getirdiğimiz Dünya Kalp Günü Bisiklet Turu’nu yine birçok şube ve temsilciliğimiz ile organize etmeye başladık. 29 Eylül Pazar günü birçok şehir ile birlikte eş zamanlı olarak kalp sağlımız için pedalları çevireceğiz.

Haricinde kısa akşam turları ve Pazar günü doğa, kültür turlarımız periyodik olarak devam ediyor. Eylül’de şehrin pedalları durmayacak. Bu kıymetli etkinliklerde yerinizi alıp keyfini sürmek, önemli günlere tanıklık etmek size kalmış. Bisikletli ya da bisikletsiz, çıkın gelin.

Dolmuştan İn Bisiklete Bin

Son dönemde giderek artan maliyetlerle birlikte ulaşıma da zamlar yapıldı. Tarifelere göre her gün dolmuşları kullanan Sakaryalılar, ay sonunda ciddi bir meblağı ulaşıma harcıyorlar. Gelir ve ciddi geçinme sorunu yaşanan şu dönemde her şeye zam gelmişken bir de ulaşımın bu şekilde zamlanması, aile ekonomilerine bir sarsıntı daha yaptı. Bunun en sağlıklı ve ekonomik çözümü ise bisikletli ulaşım. 23 Kasım 2018’deki köşemde Sakarya’da İşe Bisikletle Gitmek başlığıyla detaylıca ele aldığım konuyu okuyup bir düşünmenizi rica ederim. İşe, okula, camiye, berbere, pazara sıfır maliyet ile ulaşmak mümkünken, bu şekilde günlük hareketinizi yapacak, forma kavuşabilecekken arabadan, otobüsten, dolmuştan in, bisiklete bin! Paran cebinde, sağlığın yerinde kalsın.

Söz

9 Eylül günü ağabeyimiz Sezai Matur’un köşesini okuyordum. Ulaşımla ilgili çarpıcı örnekler sunduğu köşesinde ayrı bir başlık atarak benden de bahsetmiş, metihlerde bulunmuş ve takdir etmiş. Saygı ve sevgimizde ayrı bir yeri olan kıymetli büyüğümüz, şehrimizin önemli değeri Sezai Matur ağabeyimin metih ve takdirine mazhar olmak benim için onur ve kıvançtır.

Buradan söz veriyorum. Özendiği ve çok istediği bisikletli yolculuklardan birini ayarlayacağım, beraber de süreceğiz.

Haftanın Sözü;

“Bisiklet, kadınların özgürleşmesine dünyadaki diğer her şeyden daha fazla katkı sağlamıştır.”Susan B. Anthony

https://www.sakaryayenihaber.com/eylulde-sehrin-pedallari-durmayacak-makale,13158.html

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir