Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde Efsane Bir Gün

Türkiye’de eşi olmayan, kompleks ve içerik bakımından da Dünya’daki benzerlerinden farklı Ayçiçeği Bisiklet Vadisi dün tam anlamıyla coştu!

2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’nın adımlarından olan UCI Marathon Series 2019’un startı dün Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden verildi. Sahne, expo alanı, organizasyon, güvenlik tam anlamıyla şehrin görebileceği en iyi düzenlerden birindeydi. Gece gündüz demeden orada bu ortam için çalışan, arka planda, sahada, sahnede, işin mutfak ve yönetim kısmındaki her bir bireye şimdiden teşekkür etmek istiyorum.


Dünyanın birçok ülkesinden şehrimize gelen sporcular, start verilmesiyle birlikte zorlu parkurda pedalları çevirmeye başladılar. Biz sabahın ilk saatlerinde ekibimizle parkurdaki yerimizi aldık.

Maraton parkurları, diğer dağ bisikleti yarışlarına nazaran geniş bir alana yayılıyor. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden çıkarak, patika, orman, tarlaları içeren parkurda sırasıyla Uzunköy’den Dağyoncalı’ya tırmanan sporcular Yukarıdereköy ve Aşağıdereköy’deki zorlu geçişlerden sonra Esentepe yamaçlarına ulaştılar.

Bu noktadan sonra Çubuklu bölgesinden tekrar Dağyoncalı ve Alandüzü semalarından Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ne vardılar.

Öyle bir iki saat değil, 6-7 saat süren yüksek tempolu, dağ, bayır, orman, patika, tarla içeren her zaman yüksek enerji, yüksek motivasyon isteyen parkurda sporcuları araçlarla takip ettim. Gün içinde de teknik alanlarda bulunan arkadaşlarımız sürekli bilgi aktardılar. Kısaca şehrimize gelen sporcuları şehrin bisikletlileri olarak parkurda da misafir ettik, sahip çıktık.

Parkur hummalı bir çalışma ile gerçekten çok güzel olmuş. Böylesine uzun bir parkurda kilometreler boyunca en tehlikeli inişlerden trafik noktalarına kadar tüm detayları düşünülerek çalışma yapılmış ve kurumlar görev yerlerini almıştı. Heyecan tüm mahallelere yayıldı. İnsanlar evlerinden yollara çıkıp geçen sporculara tezahüratlar yaptılar. Yollarda vatandaşlar yarışı ilgiyle takip ettiler. Alandüzü’nde eğitim- öğretime bu yıl başlayan TED Sakarya Koleji öğrencilerinin Türk Bayraklarıyla okul çevresindeki yola dizilip sporcuları karşılamaları ise muazzam bir görüntüydü.

sdr

Sporcuların azim ve mücadelesi de takdir topladı. Saatler süren zorlu mücadelede Elit Kadınlar kategorisinde Jennie Stenerhag 1. olurken; Guzel Akhmadullina 2, Esra Kürkçü Akgönül 3. oldu. Esra’nın mücadele ve azmini tekrar tebrik etmek lazım. Yarış bittiğinde yaptığı kısa konuşmayla gönüllerin şampiyonu oldu.

Elit Erkekler kategorisinde ise Ilias Perıklıs 1.’liğin sahibi oldu. Michael Olsson 2, Jasper Ockeloen 3’üncükle yarışı tamamladı.

Yarışlar parkurda devam ederken Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde yine alanının en iyisi olan sporcuların BMX gösterilerini hayretle izledik. Akşam saatleri yaklaştığında mehter takımı, halk oyunları ise güne ayrı bir renk kattı.

Vadiyi coşturan ise Rafet El Roman konseri oldu… Şimdiye kadar Vadi’de birçok etkinlikte bulundum ama böylesine bir kalabalık ve izdiham görmemiştim. Adım atacak yer kalmamıştı. Tribünlerden dolup taşan, tüm şarkılara uyum gösteren bir izleyici kitlesi gerçekten muhteşemdi. Yeni yerleşim bölgesinde yaşayan kişiler için spor, sanat ve eğlence dolu bir günü geride bırakmış olduk.

Bugün ise yine şehrimizin marka organizasyonlarından biri haline gelen Sakarya MTB CUP’ta yüzlerce sporcu pedallara yüklenecek. Yarış sonrasında da yine BMX gösterileri, motoshow ve konser var. Havai fişek gösterisi ise şehri aydınlatacak.

Efsane bir günü detaylıca anlatmak burada bu kadar mümkün. Biz sahadaki yerimizdeyiz. Bence siz de Pazar günü Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ndeki yerinizi alın ve günün keyfini çıkarın…

https://www.sakaryayenihaber.com/aycicegi-bisiklet-vadisinde-efsane-bir-gun-makale,13181.html

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir