Adapazarı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 2019

22 Eylül 2019 Pazar.

Bu tarihi not alın ve unutmayın. Ki zaten bugünü yaşayanların ömürleri boyunca unutabileceklerini sanmıyorum…

Geçtiğimiz Cuma günü “Şehir, Kadın, Bisiklet” başlıklı köşemde Susan B. Anthony ‘nin bir sözünü yazı sonuna yazmıştım; “Bisiklet, kadınların özgürleşmesinde dünyadaki diğer her şeyden daha fazla katkı sağlamıştır.”

Susan B. Anthony dün Adapazarı’nı görseydi sanıyorum sevincinden ağlardı.

16.00’da Demokrasi Meydanı’na doluşan yüzlerce süslü kadın ve bisikletleri, şık beyler, sevimli çocuklar… Rengarenk bir ortam.

Herkes bugün için özenmiş, süslenmiş, bisikletleri desen o şekilde. Caddeler boyunca uzun bir bisiklet konvoyu Adapazarı ve Serdivan sokaklarını rengarenk kıldı. Yüzlerce kadın pedallarını çevirdi, erkekler de bu konvoya destek verdi, onlarca kentte eş zamanlı olarak pedallar çevrildi.

Sadece sürenler değil, görenlerin de yüzü güldü. Özellikle takip ettim, korteji izleyenlerin gözlerindeki mutluluk başkaydı. Görenler önce şaşırdı sonra fotoğraf, video çekmeye başladı.

Her anıyla harikulade günü hazırlamak için aylardır hazırlık yapan turun Adapazarı sorumlusu Fatoş Çelebi Kalpak ve eşi Tahsin Kalpak’ın emeği çok büyük. Aynı şekilde tur boyunca ses ve araç desteği veren, şehrimizin abisi Sefer Beyenal abimizin emeği… Kocaman teşekkürler.

Asıl teşekkürü ise bu günü güzel ve anlamlı kılan Sakarya’nın dört bir yanından çıkıp gelen bisikletliler hak ediyor. Onlar nasıl bisikletler onlar nasıl süsler ya… Cadı vardı turda, bildiğiniz cadı… Spiderman vardı.  Şapkalar, gözlükler, çiçekler… Hangi birini anlatsam.

Hepinizin sayesinde şehir birkaç saatliğine başka bir tabloya büründü.

Bisikletin Şehri Sakarya’da kadınların bisikletli farkındalığı bu tur ile kalmasın, şehirde pedallar hep birlikte dönmeye devam etsin…

***

Kastamonu’da Bisiklet Turizmi

Eylül 2018’de Karadeniz Bisiklet Turumda coğrafyasına hayran kaldığım Kastamonu’dayım.

Kastamonu Üniversitesi ve Pınarbaşı Belediyesi’nin davetiyle Doğa Turizmi Arama Konferansı ve Pınarbaşı Turizm Çalıştayı’nda Bisikletliler Derneği’ni temsilen dört gün boyunca  Kastamonu’yu inceleyecek, bisikletli turizm ve yaşam üzerine görüşlerimizi sunacağım. Dönüşte Kastamonu çalıştayına dair notlarımın bir kısmını paylaşmayı düşünüyorum.  

Haftanın sözü;

“Bilmediğini bilmek, en iyisidir. Bilmeyip de bildiğini sanmak, tehlikeli bir hastalıktır.” Lao – Tzu

https://www.sakaryayenihaber.com/m/adapazari-suslu-kadinlar-bisiklet-turu-makale,13208.html


İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir