Bu Hafta Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası!

Şehrimizde yıllardır özlenen ulusal ve uluslar arası bisiklet organizasyonları, uzun yıllar sonra tekrar düzenlenmeye başladı.

Son olarak 21 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun son etabının başlangıcı yapılan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, bu defa Türkiye MTB (Dağ Bisikleti) Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla ve şehrin bisiklet dernekleri Bisikletliler Derneği Sakarya Şubesi ile Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları’nın destekleriyle spor ile heyecanının iç içe olacağı unutulmaz bir gün yaşanacağını umut ediyorum.

Türkiye’nin her yerinden yüzlerce lisanslı sporcu, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nin zor parkurunda pedalları zorlayacaklar.17 Temmuz’da Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde yarışmaya ev sahipliği yapan ve görev alacak kurumlar ile koordinasyon toplantısına katıldık.

Yarışmaya yönelik görevlendirmeler tamamlandı.Toplantı sonrası etkinliğin katılımcı olması, bu heyecanı şehrin paylaşması için şehrin dernekleri yarışma için etkinlikler açarak şehrin bisikletlilerine etkinliği ulaştırmak için turlar organize ettiler.

Sivil toplumun bu tip konulardaki destek ve hassasiyeti, şehrin dinamik ve öncü bisiklet topluluklarını harekete geçiriyor.Bir bisiklet yarışında, alanda görev alacak kişilerin bisiklet ile ilgili kişiler olması çok önemli bir husus. Bir bisiklet organizasyonunu kavrama, sporcuyu anlama, parkuru tanıma, sahayı gözlemleyip anlık teknik bilgiyi aktarabilmek ancak yaşamında bisiklet olan kişilerle sağlanabilir.

Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nin açılışına yüzlerce bisikletliyle birlikte şehirden bisiklet treni kaldıran Bisikletliler Derneği Sakarya olarak 2013 yılından bu yana düzenlenen Sakarya MTB CUP ve 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’na kadar düzenlenecek World Series’lerde de aktif görev aldık. Tüm detaylarıyla sahaya hakim olduk. UCİ komiserinde de tam not aldık. Şimdi Türkiye MTB Şampiyonası için de Bisikletliler Derneği Sakarya Şubesi ile Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği, yarışmada parkur içerisinde görev alacak kişiler konusunda da destek verecekler.

Bilboard, raket ve diğer yazılı – sözlü basın alanlarında da şehrin kurumları duyuruları yapıyorlar. Bu defa şehrin merkezinden Bisiklet Vadisi’ne ücretsiz servisler de olacak. 12 adet bisiklet çekilişi de günün şanslılarına hediye edilecek.

Umarım Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda tribünlerde sadece bisiklet derneklerinin ve teknik ekiplerin olduğu bir görüntü tekrar yaşanmaz. Bu konuyu 26 Nisan’da ‘Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Sakarya Kaçıncı Sırada’ yazımla detaylandırmıştım…

3-4 Ağustos’ta, yani bu hafta sonu Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ndeyiz. Spor dolu, eğlenceli ve keyifli bir hafta sonu yaşamak isteyen herkesi de bekliyoruz.

Yeni bisiklet yolları

Bakanlık tarafından bisiklette pilot il seçilmiş, dünyanın en önemli bisiklet organizasyonlarından biri olan 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak şehrimizde yeni bisiklet yolları beğeni topluyor.

Uzun zaman önce yapılması gereken, geç kalınmış bisiklet yollarına kavuşmanın mutluluğunu birçok kişi paylaşıyor. Adapazarı çevre yolundaki son çalışmada geç saatlere kadar çalışan ekibin yanına gittim. Biraz sohbet ettik, emekleri için teşekkür ettim. Ayrıca bir nokta daha var, orada çalışan ekibe ikramlarda bulunan esnafımıza da helal olsun demek istiyorum.

Hem eski yolların standart hale getirilmesi, yeni yolların ise kullanıma uygun yapılması, güzel gelişmeler. Bu noktada Bisikletliler Derneği olarak düşüncelerimizi soran, öneri ve isteklerimizi değerlendirip uygulayan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na teşekkür ederiz.

Geç kalınmış bisiklet yollarının bir an önce hak ettiği yere gelmesi tek temennimiz.Bu hafta itibariyle şehrin yeni mobilyaları; bisiklet ölçüm sayaçları ile yeni park üniteleri de şehre kazandırıldı. Sonraki yazımda anlatacağım.

Hafta sonu Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde görüşmek üzere!

Haftanın sözü;

“Veritas odium parit, obsequium amicos” (Cicero, De Amicitia XXIV.89)

“Dürüstlük düşmanları, yalakalık dostları doğurur.”

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir