TUR 2019 YAKLAŞIRKEN

Dünyanın en prestijli bisiklet yarışları arasında olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu (Tour of Turkey) uzun yıllar sonra Sakarya’da koşulacak.

55. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, kısa adıyla TUR 2019, Marmara bölgesinin şehirlerini kapsayan nostaljik etaplarıyla dünya genelinde milyonlarca insanın gözlerinin Türkiye’ye çevrilmesine sebep olacak.

 

6 etaptan oluşacak yarış, 16 Nisan’da İstanbul – Tekirdağ arasında başlangıç yapacak, ikinci etap Tekirdağ, Eceabat, üçüncü etap Çanakkale – Edremit, dördüncü etap Balıkesir – Bursa, beşinci etap Bursa – Kartepe ve son en önemli altıncı etap ise Sakarya- İstanbul arası düzenlenecek.

TUR’lar, hem katılan sporcular için hem de prestij, algı açısından büyük önem arz ediyor. Dünyanın izlediği bir yarışta yine dünyanın en iyi bisiklet takımları Türkiye’nin yollarında ter döküyor.

Sakarya – İstanbul etabı, eşsiz bisiklet kampüsü Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden başlangıç yapacak ve sporcular 172,5 kilometre sonunda İstanbul’da finişe ulaşacaklar. O gün ve öncesinde şehirde yüksek adrenalini hissetmemek neredeyse imkansız olacak diyebilirim. TUR 2018’in tüm etaplarında iletişim koordinasyon ekibinde görev almıştım. TUR 2018’in tüm etaplarında gittiğimiz şehirlerde yaşayan her kesimden insanın yoğun ilgisi, yarışları ve organizasyonu izleme heyecanları görülmeye değerdi.

21 Nisan 2019’da, altıncı ve son etabın şehrimizden başlaması ise Sakarya’ya çok daha kıymetli bir anlam, değer katacak. Şehirde o gün tam bir bisiklet şenliği havası hakim olacağını öngörebiliriz. Bisikletin duayenleri, bisiklet dernek, grup ve toplulukları akın akın şehrimize gelecek, bisiklete ilgisi olan olmayan herkesin gözü TUR 2019’a çevrilecek. Ulusal ve uluslar arası büyük televizyon kanallarından dünyaya yayınlarla ulaşacak onlarca ülke ve milyonlarca insan ile şehrimize turistik, kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda ciddi katkısını açıkça gözlemleyebileceğiz.

Bisikletin şehri Sakarya, uzun yıllar sonra hak ettiği bisiklet yarışlarını artık tekrar şehrinde görmeye başlaması da ayrı bir mutluluk havası estirdi. Bisiklet yatırımlarıyla ve şu anda Türkiye’nin en iyilerinden diyebileceğimiz, Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı ve özellikle genç kategorilerdeki başarılarıyla gündemde olan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Takımı çalışmalarıyla şehrimizi gururlandırıyor. İki takımdan da Milli Bisiklet Takımızda sporcularımızın olması ayrı bir kıvanç veriyor.

 

Sakarya’nın hem ev sahipliği hem de organizasyon olarak TUR 2019’a da damgasını vuracağına, şehrin her kesiminden kime, ne görev ve sorumluluk düşüyorsa fazlasıyla yapacağına dair umutlar tam. Sakarya’daki bisiklet camiasında heyecan şimdiden tırmanıyor bile.

ŞERİDİ PAYLAŞ

21 Nisan’da Sakarya’daki ana caddelerin büyük kısmı bisikletin olacak. Ne otomobil ne de diğer taşıtları o gün boyu yollarda göremeyeceğiz. Peki ya diğer günler?

 

Bisiklet şehri olmak adına büyük bisikletli yatırımlar yapan, bisiklet yollarının metrajını her geçen gün arttırmaya çalışılan şehrimizde bisikletli yaşam da gün geçtikçe artıyor. Şehrimizde henüz bisiklet yolu olmayan birçok cadde ve sokak var. Birçok caddeye ilk etapta eklenemeyecek de. Bunun için ciddi kentsel dönüşüm gerektiren bölgeler de mevcut. Değişim zaman ister. Farkındayız. Bisikletin, bisiklet yolu olmadığı alanlarda yasal olarak yolun sağ şeridini kullanma hakkı olduğunun da farkındayız. Peki herkes bunun farkında mı, bu bilinç yaygın mı?

 

İşte bu noktadan hareketle Bisikletliler Derneği olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ŞERİDİ PAYLAŞ tabelaları ile bu bilinci arttırıp diğer araç sürücülerine de uyarı da bulunmak adına bir öneri verdik. Önerimiz ilk aşamada büyük led kulelerde yayınlanıyor ve işte geçtiğimiz haftadan itibaren de şehirde onlarca cadde ve sokakta 100 adetten fazla 2918 SAYILI KANUN GEREĞİ ŞERİDİNİ PAYLAŞ tabelaları yerlerini aldı.

Sadece altyapı değil, kamusal ilişkiler (PR) ile güçlendirilmiş büyük bilinçlendirme kampanyaları yürüterek bisiklet şehri olmak adına yerinde, güzel ve somut bir adım oldu.

 

TUR 2019, Akıllı Bisiklet İstasyonları, akşam turlarımız, Pazar turlarımız, Tematik turlarımız ile hem sportif hem sosyal bisikletli yaşam adına Nisan ayı harikulade geçecek görünüyor.

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir