Bu Pazar Sakarya için “Tour Of Turkey” Günü!

Dünyanın en iyisi bisiklet takımlarının kıyasıya mücadele ettiği Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 16 Nisan’da İstanbul’da başlangıç yaptı.

2018 yılında Osmanlı Devleti’nin başkentlerini kapsayan temasıyla farklı bir konseptte düzenlenen TUR, bu yıl nostaljik rotasına geri döndü. Bu rotasıyla birlikte TUR, dünyada tek kıtalar arası yarış olma özelliğine tekrar kavuştu.

Dünyanın en prestijli yarışlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, rotanın değişmesiyle birlikte uzun yıllar sonra şehrimize de geri döndü. Son dönemdeki bisiklet atılımlarıyla öne çıkan ve ülkemizin en iyi bisiklet takımı diyebileceğimiz güçlü isimleri kadrosunda barındıran Sakarya, bu etabı uzun zamandır bekliyordu.

55. defa düzenlenen yarışta dört etap geride kaldı. İlk iki etabı, Bora – Hansgrohe (Almanya) takımının İrlandalı sporcusu Sam Bennett birincilikle tamamladı. Üçüncü etapta ise Deceuninck Quick-Step (Belçika) takımının Hollandalı sporcusu Fabio Jakobsen Bennett, bitiş çizgisine ilk ulaşan bisikletçi oldu. Milli Takım sporcumuz Ferit Can Şamlı ise topladığı puanlarla yarışa Türkiye Güzellikleri Formasıyla devam ediyor.

Takımlar bugün Balıkesir – Bursa arasında düzenlenen dördüncü etapta ter döküyorlar. Cumartesi günü tamamlanacak Bursa- Kartepe beşinci etabından sonra Sakarya’ya gelecekler. Sakarya – İstanbul etabı için şehrimiz bisiklet şenliğine dönecek. Dünya Takımları, Profesyonel Kıta Takımları ve Milli Takımımız Sakarya’da pedal çevirecek. Ulusal ve uluslar arası basın ve televizyon kanallarının naklen yayın yaptığı Tour Of Turkey’in Sakarya etabının şehrimize büyük katkısı olacak.

Sakarya Şans Getirsin

Sürekli birlikte çalışan, beraber yıl boyu yarıştan yarışa katılan ve uzun yıllara dayanan tecrübeleriyle fark oluşturan dünyanın en iyi bisiklet takımlarıyla yarışmak gerçekten çok zor. Yine de Milli Takım olarak kürsü almak, etap lideri olmak imkansız değil. Sakarya, bisiklet sporuna damgasını vuran birçok bisikletçiyi geçmişte bünyesinde barındırdı. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda etap lideri olmuş, defalarca kürsü almış sporcularımız var. Umarım Sakarya Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden başlayacak son etap, Milli Takımı’mıza şans getirir.

Pazar Günü Ayçiçek Vadisi’ne

Pazar günü başlayacak olan yarış için şehrimizdeki bisiklet camiasında heyecan dorukta. Şehrimizin Bisiklet Dernek, topluluk ve grupları, bisiklet tutkunları bu büyük gün için Pazar günü Ayçiçek Bisiklet Vadisi’nde olacaklar.

Büyük heyecana ortak olmak, unutulmaz bir gün yaşamak için Pazar sabahı Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde buluşmak üzere!

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir