İŞE BİSİKLETLE GİTMEK İÇİN 5 MUHTEŞEM SEBEP

q123
Hem spor yapmak hem tüm ulaşım araçlarından daha hızlı hareket ederek özgürce işe gidip gelmek sizin elinizde. Peki, bunu neden yapacağız, beş maddede birlikte bakalım:

.
.
.
.
.

.
.
.
.

1- EKONOMİK

Her gün işe aracınızla gittiğinizi varsaydığımızda, aylık büyük bir meblağı adeta havaya attığınızı söyleyebilirsiniz. Oysa ki sürekli artan fiyatlarıyla yakıta verdiğiniz para ile neler neler yapardınız…

Hadi aracınız yok. Ya da var ama siz toplu taşıma ile gidip geliyorsunuz, tamam! Her gün en iyimser rakamla 10 lira gibi bir meblağı toplu taşımaya verip, ayda 300 liranızı niye çöpe atıyorsunuz? Oysa orta yollu bir bisiklet bu meblağı iki üç ayda tasarrufa bile geçirecek ve siz bir bisiklet sahibi olacaksınız!

man-riding-bike

2- TRAFİKSİZ YAŞAM

Trafik… Onlarca aracın, birer kişi taşımak için metreler boyunca yollara dizildiği ve maalesef ülkemizde her hareketinde korna çalınan bir keşmekeş ortam! Kurallarına ne kadar uyulduğu tartışmaya açık olan ülkemizdeki trafik sorunu en küçük illerde bile ciddi bir tehlike haline gelmeye başladı. Şahsi otomobilleri bırakın, toplu taşıma araçlarının bile hareket özgürlüğünün kalmadığı trafikte bisikletinize dilediğiniz sokaktan hızlıca hareket edip hedefinize ulaşabiliyorsunuz.

c0b4f8ee53a8c53d7ae6b5dcf418b0d7

3- SAĞLIKLI

Eskiler bir söz söyler; “Hareket berekettir”

Sabah hazırlanıp evden bisikletiyle işine gidenler, birçok defa kanıtlanmış haliyle sağlıklı bir yaşama pedallıyorlar… ;
Günde ortalama 10 kilometrelik bir yolculuk ile günlük egzersiz ihtiyacınızı karşılamış olacaksınız. Aynı zamanda bisiklet sürmek, zayıflamak için de oldukça büyük katkı sağlayacak.
image.imageformat.textsingle.1453751247

İngiltere’de beş yıldır süren kapsamlı bir araştırmanın sonuçları, bisikletle işe gidip gelmenin bu sağlık risklerini ‘yarıya indirdiğine’ işaret ediyor.Araştırmacılar İngiltere ve İskoçya’dan 250 bin çalışanı inceleyerek, daha çok hareketsiz bir şekilde işe gidenlerle karşılaştırdılar.

Çalışma için incelenen bu insanlardan 2.430’u hayatını kaybetti, 3.748’ine kanser teşhisi kondu, 1.110’u da kalp sorunlarıyla karşılaştı.

4- ZAMAN TASARRUFU

5, 10, 15 kilometre ilerideki iş yerinize ulaşmak için servis mi kullanıyorsunuz? Birçok bisikletli daha uzak mesafeleri sabahları pedallıyorken siz ‘aman servisi kaçırdım’ derdi bir kenara, diğer çalışma arkadaşlarınızı da almak için bütün şehri turlayıp duruyorsunuz… En düşük süre ile her gün en az yarım saatinizi servisin gelmesini ve hareket etmesini beklerken geçiriyorsanız müjde! Haftada 4 saatinizi havaya atıyorsunuz… Bu saatleri bisikletinizle verimli hale getirmek tamamen sizin elinizde.

Business man on bike.

5- MUTLULUK

Dünyanın birçok gelişmiş şehrinde insanlar her yere pedallıyor… Bu insanların arabaları yok mu? Var. Bu şehirlerin toplu taşıma araçları yok mu? Hem de en gelişmiş ve modern sistemler ile donatılmış şehirlerde yaşıyorlar. Peki, niye bisikletle sağa sola gidiyorlar, mümkün olan her imkanda bisikletle hareket ediyorlar? Çünkü mutlu oluyorlar arkadaşım mutlu! Sen sabah uyanmaya çalışırken, bisikletle işe gelen arkadaşın çoktan dinçliğini kazandı, gözleri ışık saçıyor, yüzü gülüyor…

8d298f58348ab6ea3aeca9a7a4983904

Hala geç kalmış sayılmazsın. 
Kendine bir iyilik yap;
bir bisiklet al ve işe pedalla! 

 

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir