SAKARYA’DA BİSİKLETLİLERİN FESTİVALİ – AGDAŞ BİSFEST!

SAKARYA’NIN İLK BİSİKLET FESTİVALİ

Ülkemizin birçok şehrinde bisiklet festivalleri günlerce süren programlarla yapılırken şehrimizde maalesef böyle bir girişim dahi yoktu… Kendi aramızdaki konuşmalarda bunun ilk adımının atılmasının zaruri olduğunu, Sakarya’nın bisiklet festivali için çoktan örnek bir şehir olması gerektiğini konuşuyorduk…

Maalesef şehrimiz, bisikletli ulaşım için ülkedeki en rahat şehirlerden biri olmasına rağmen bir bisiklet festivaline dahi sahip değildi. Bu kültürü teşvik edici disiplinli programların oluşturulması, büyük ve süreçlere yayılan bisikletli ulaşım projelerinin oluşturulması sürekli gündemimizde…

Bizler, Bisikletliler Derneği Sakarya Temsilciği ve Sakarya Bisiklet Sevenler Grubu olarak beraberliğimizin getirdiği yüksek enerjiyi doğru kullanarak aklımızdakilerin düşüncelerden ileriye gitmesini istedik. Bu yüzden eyleme geçtik ve bu festivali düzenledik.

Ciddiyetle dile getirerek gündem oluşturduğumuz bu festival, bisikletlilerin çeşitli organizasyonlarda renk olsun diye değil direkt kendi festivallerinin olacağı bir organizasyon olmalıydı. Sakarya’nın ilk bisiklet festivali…

Bisfest Broşür

AGDAŞ BİSFEST

Bu çalışmalar ve istekler ile kesişen görüşmeler sonucunda Adapazarı Gaz Dağıtım Anonim Şirketi’nin çevreci sorumluluk teması ile örtüşen sosyal sorumluluk atakları, bir bisiklet festivali için yeterli  beyin fırtınasını oluşturuyordu.

Derhal kararlar alındı, sorumluluk alanları belirlendi ve hazırlıklara başladı. Hem AGDAŞ hem de Bisikletliler Derneği olarak büyük bir heyecanla yürüttüğümüz çalışmaları tek tek titizlikle, saat mekan fark etmeksizin devam ettirdik. Yapılan hazırlıkların detaylarına ulaşmaya ihtiyaç yok. Böylesine büyük bir etkinlik için gereken neyse sorgusuz sualsiz yapıldı.

14022335_10154325710413726_4249678139690470480_n

ERTELEME

Tüm bu hazırlık aşamaları tamamlanırken katılımcı sayısı artıyor heyecan da katlanıyordu… Stres de cabası. Sürekli bir araya gelerek günün ve gelişmelerin kritiğini yapan Bisikletliler Derneği  İl Temsilcimiz İlhan Şengel bey , AGDAŞ Kurumsal İletişim Sorumlusu Taner Bey, Organizasyon Şirketi Yöneticisi Özdemir Bey, büyük gün için hazırlıkları kontrol ediyordu…  Esasında hazırdık. 4 Haziran’da bu festivalin yapılması kararını değiştirecek tek şey ancak sağanak yağmur olabilirdi. Öyle de oldu. Yaklaşık bir saat süren toplantı sonrasında erteleme kararı alınarak maalesef festival ileri bir tarihe ertelendi.

ZAFER BAYRAMI

Zamanı fark etmeksizin tanıtım ve çalışmalara devam ediyorduk. Ne kadar ertelenirse ertelensin bir gün belirlenmişçesine çalışıyorduk. OHAL dönemi olmasıyla birlikte çok daha farklı bir boyutta festivali işlemek istiyorduk. 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu husus için yetiyor ve artıyordu…
Tekrar bir araya gelindi ve 30 Ağustos Zafer Bayramında festivalin yapılması kararlaştırıldı. Hazır olan ekiplerimizi daha da sağlam organize etme fırsatıyla artık gün sayıyorduk.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BÜYÜK GÜN

Saat 15:00’e doğru Demokrasi Meydanında bir telaşe… Bir yandan yelekler veriliyor bir yandan bisikletlere etiket basılıyor bir yandan katılımcıların soruları cevaplanıyor… Muazzam bir enerji mevcut! Büyük bir sabırla meydandan AGDAŞ genel merkezine gidilecek tur bekleniyor!

14088394_1419786888049431_3087615552063301278_n

Valimiz Hüseyin Avni Coş’un, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun, İl Emniyet Müdürümüz Osman Babadağı’nın katılacağının kesinleşmesiyle katılımcıların mutluluğu da heyecanı da katlanmıştı.

14203093_1419787174716069_7829718814598394992_n

Ekip olarak tam görevli 20 kişi, grup ve diğer arkadaşlarımız ile yaklaşık 30 kişi ile kortej güvenliğini sağlamak suretiyle yola çıktık. Tur güvenliği hususunda hepimizin İstanbul’daki festivallerimizden tecrübesi mevcuttu.

rj
—- Fotoğraf: 10 Bin kişi ile İstanbul turunda öncü grup Sakarya Temsilciliği –  Uluslararası İstanbul Bisiklet Festivali | 2015 —

On binlerce bisikletliyi onlarca kilometre boyunca İstanbul trafiğinde eşlik ettik. Defalarca Köprü geçişleri yaptık.  AGDAŞ Turu da bu nizam ile olacaktı. Nitekim öyle de oldu. Yüzlerce bisikletliden biri dahi orta şerit çizgisini aşmadan, örnek bir kortej düzeniyle dörderli sıra halinde AGDAŞ genel merkezine ulaştık.

MUTLU PEDALLAR

Herkesin yüzünden saçılan tebessümü unutmak mümkün değil… Farklı farklı bisikletler, aileler, yaşlılar, gençler, sporcular, yıllardır bisiklet sürmeyenler, bebekli hanımlar, üniversiteliler, esnaflar, öğrenciler, çalışanlar, çalışmayanlar…. Öncü olarak; İl Emniyet Müdürümüz Osman Babadağı, AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir, AGDAŞ Genel Müdür Yardımcı Mesut Yaşar Uzun, AGDAŞ İnsan Kaynakları ve Yönetim Sistemleri Müdürü Emre Uğur, Bisikletliler Derneği Sakarya İl Temsilcimiz İlhan Şengel, Dağ Bisikleti Olimpik Takım Antrenörü Aziz Sırnaç’ın ardından gelen harika bir kitle ile Yazlık Caddesi üzerinde muazzam bir ahenkle hareket ettik…

14117778_1419788808049239_3698123694931743356_n

FESTİVAL ALANI

Büyük bir özenle AGDAŞ otoparkında hazırlana festival alanına giren kocaman limonata kabinlerini görüp kana kana limonata içmek için sıralanmıştı. Keyifli müzikler ile başlayan programda Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş’un konuşmasının ardından AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir ve ardından Bisikletliler Derneği İl Temsilcimiz İlhan Şengel bey konuşmalarını gerçekleştirdiler.
14184285_1419791941382259_8293789045150524765_n

Konuşmaların ardından şehit çocuklarına hediye bisikletleri Valimiz tarafından takdim edildi ve program devam etti.

Halat çekme, bisiklet ile su taşıma, halka atma gibi bol çekişmeli yarışlardan sonra sıra sabırla beklenen bisiklet çekilişine geldi… Önce yarışlarda kazananlara kaskları takdim edildi ve ardından çekilişe geçildi.

10 adet bisikletin çekilişi sırasında tavan yapan heyecan ile bisikletler şanslı katılımcılara verildi… Eğlenmenin verdiği mutluluk yüzlere yansıyordu…

SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİ

Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek örnek bir kuruluş olan AGDAŞ ile birlikte muazzam ve tadı damakta kalan festivalin gerçekleşmesi, Sakarya için bir eşikti. Artık bu eşiği aştık. Daha büyük işler bizi bekliyor.

ÖZVERİ

Festivaldeki en büyük alkışı, hiçbir maddi – manevi karşılığı olmadan gece gündüz çalışan Bisikletliler Derneği Sakarya Temsilciliği’ne bağlı üyeler hak ediyor.

Büyük bir aidiyet duygusu içerisinde, hiçbir sorumluluktan kaçınmadan, gerektiğinde bireysel risklere dahi girerek, bilinçli, güven veren, güler yüzlü en önemlisi ise birbirini seven ve saygı gösteren bir ekibiz… Birlikte binlerce kilometre yol gittik, gideceğiz. Birlikte nice işler başardık, başaracağız!

erg

Bisikletliler Derneği Sakarya Temsilciliği ve Sakarya Bisiklet Sevenler Grubu olarak bu muhteşem günü meydana getirdiğimiz için kıvanç duyuyoruz.

Hep birlikte daha büyük ve güzel işlere ulaşacağımızdan şüphemiz yok! Şimdiden kollarımızı sıvadık.

Yazacak o kadar çok an varki, hepsine dokunsak bir festival öyküsü çıkar…

En iyisi biz bunun bir fragman olduğunu söyleyelim, filmi de 2017’de izleyelim:

Türkiye, Sakarya’da pedallayacak!

İnstagram
Facebook
Strava

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir